Aleppo ikke omfattet av våpenhvile

Aleppo er ikke omfattet av den nyeste våpenhvilen som er innført i deler av Syria. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix
Aleppo er ikke omfattet av den nyeste våpenhvilen som er innført i deler av Syria. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mens krigens redsler for fullt rammer Aleppo, er byen og provinsen ikke omfattet av det syriske regimets siste, midlertidige våpenhvile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kunngjort en midlertidig våpenhvile nær Damaskus og i en provins nord i landet, men ikke i Aleppo, der voldshandlingene har eskalert den siste tiden.

I Damaskus' forstad Ghouta skal våpenhvilen vare i en dag fra klokken 1 natt til lørdag. Samtidig starter en tre dager lang våpenhvile i kystprovinsen Latakia, opplyser hæren.

En kilde i forsvaret sier den nye våpenhvilen ikke omfatter Aleppo «fordi det i Aleppo er mange terrorister, som ikke har sluttet å angripe byen og dens innbyggere. Det er mange martyrer i Aleppo, og derfor er situasjonen annerledes der».

Den siste uken er 200 sivile drept i luftangrep og av artilleriild i byen og provinsen med samme navn. Det verste angrepet var rettet mot et sykehus som støttes av Leger Uten Grenser. Organisasjonen sier antall drepte ved sykehuset har steget til minst 50, inkludert seks leger.

Ifølge den syriske regjeringen er de nye våpenhvilene et forsøk på å redde den mer omfattende avtalen om «stans i kamphandlingene», som har vært på plass siden februar. Den er støttet av både USA og Russland og la til rette for fredssamtaler om Syria.

Personvernpolicy