Meny

Russland advarer Sverige mot NATO-medlemskap

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har blitt intervjuet av den svenske avisa Dagens Nyheter. Foto: Sergej Karpukhin / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis Sverige blir med i NATO, kommer Russland til å innføre «nødvendige militærtekniske tiltak» ved nordgrensa, advarer utenriksminister Sergej Lavrov.

– Det er fordi det på den andre siden av grensa finnes en militærpolitisk blokk som betrakter Russland som en trussel, og som på alle måter prøver å holde henne tilbake, sier Lavrov i et intervju med Dagens Nyheter.

Les også:  NATO og Russland står fortsatt langt fra hverandre

På spørsmål om hvilke konkrete tiltak det kan dreie seg om, svarer Russlands utenriksminister:

– Det er ikke min jobb, det er våre militære, forsvarsdepartementet og den russiske generalstabens sak.

– Først når de ser hvilket potensial som ligger på den andre siden av grensa – direkte ved vår grense eller litt lengre fra grensa, da vet de hva det er for slags kapasitet, og hva man kan forvente seg av den, dersom NATO plutselig bestemmer seg for å stoppe oss på «hett» vis, tilføyer Lavrov.

Les også: Stoltenberg: – Uprofesjonelt av Russland i Østersjøen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus