Boehner: – Ted Cruz er som djevelen selv

Ted Cruz blir av den republikanske tungvekteren John Boehner omtalt som en inkarnasjon av djevelen. Her er Texas-senator Cruz fotografert under et valgmøte i Maryland forrige uke.
Ted Cruz blir av den republikanske tungvekteren John Boehner omtalt som en inkarnasjon av djevelen. Her er Texas-senator Cruz fotografert under et valgmøte i Maryland forrige uke. Foto: Carlos Barria / Reuters

John Boehner, Republikanernes tidligere leder i Representantenes hus, sparte ikke på kruttet da han hamret løs på Tea-Party-kandidaten Ted Cruz.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som prøver å bli partiets presidentkandidat, stemples som djevelen selv av den frittalende republikanske tungvekteren.

– Jeg kommer overens med nesten alle, men jeg har aldri noensinne jobbet med en så ynkelig drittsekk, sier Boehner ifølge avisa Stanford Daily.

Les også: Cruz utpeker Fiorina som visepresidentkandidat

Ultrakonservative Cruz sliter med å holde følge med den rappkjeftede eiendomsmilliardæren Donald Trump i nominasjonskampen. Den etablerte delen av deres parti skulle helst sett at ingen av dem hadde sjans til å bli presidentkandidat, men noe alternativ finnes foreløpig ikke.

Boehners uttalelser kom under et åpent arrangement ved Stanford University i Palo Alto i California onsdag kveld. Boehner var kjent for å snakke fra levra under sitt virke som Washingtons fremste folkevalgte fram til i fjor høst.

Veteranens omtale av Ted Cruz som «Lucifer in the flesh», regnes like fullt som oppsiktsvekkende.

Les også: Cruz og Kasich slår seg sammen mot Trump

Personvernpolicy