Cruz utpeker Fiorina som visepresidentkandidat

Tidligere kandidat i den republikanske nominasjonskampen, Carly Fiorina, fotografert sammen med Ted Cruz under et valgmøte i Rothschild, Wisconsin, 28. mars. Foto: Mark Kauzlarich / Reuters / NTB scanpix
Tidligere kandidat i den republikanske nominasjonskampen, Carly Fiorina, fotografert sammen med Ted Cruz under et valgmøte i Rothschild, Wisconsin, 28. mars. Foto: Mark Kauzlarich / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Republikanernes Tea Party-kandidat Ted Cruz utpeker Carly Fiorina som sin makker i kampen om Det hvite hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har kommet til den konklusjonen at dersom jeg nomineres til å bli USAs neste president, skal jeg stille med Carly Fiorina som visepresidentkandidat, sa Cruz til tilhørerne på et valgmøte i Indiana – den neste delstaten som holder nominasjonsvalg.

Les også: Cruz og Kasich slår seg sammen mot Trump

Fiorina, som var eneste kvinne i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat, kastet inn håndkleet i nominasjonskampen i februar.

I mars ga 61-åringen sin støtte til Cruz, som ligger langt bak Donald Trump i oppgjøret på republikansk side.

Les også: – La kona mi være i fred, din snikende feiging!

Fiorina har tidligere vært administrerende direktør i datafirmaet Hewlett Packard og forsøkte uten hell å bli senator for California for to år siden.

Cruz omtaler Fiorina som en ekstraordinær leder som vet hvordan man skal skape jobber. Han sier at han håper valget av henne som makker, kan bidra til å forene det splittede republikanske partiet.

Personvernpolicy