Meny

Elleve personer funnet drept på Kapp Verde

Politiet vokter veien opp mot den spanske ambassaden i Praia, Cape Verde. Foto: Decio Barros / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i den vesle øystaten Kapp Verde har slått full alarm etter at åtte soldater og tre sivile er funnet skutt og drept i en militærbrakke.

Den lokale avisen A Semana melder at to av de sivile er spanske, og at alle de elleve mennene som ble funnet døde tirsdag morgen, er skutt.

– En soldat som jobbet ved militærbrakken er meldt savnet og det er sterke indikasjoner om at det er ham som står bak dette angrepet, sa myndighetene under en pressekonferanse tirsdag kveld.

Militærbrakken der alle ble funnet drept, huser en kommunikasjonsenhet, og de sivile som var på stedet, jobbet med reparasjoner.

Myndighetene i den tidligere portugisiske kolonien som ligger utenfor kysten av Vest-Afrika, avviste dessuten at det ikke finnes noen sammenheng mellom hendelsen og narkotikasmugling, som lokale medier først spekulerte i.

Myndighetene har den siste tiden kjempet mot narkotikasmuglere som forsøker å bruke øyene som transittpunkt for smugling av kokain til Europa. I forrige uke beslagla politiet 280 kilo kokain på en yacht i en av øyas havner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus