Nå er kystvakten lei av å redde «boblemannen»

Den amerikanske kystvakten beordret ham til å bli på land, men «boblemannen» lystret ikke. Her må han reddes igjen.

Igjen måtte den amerikanske kystvakten redde Reza Baluchi som i flere år har prøvd å nå Bermuda i en flytende plastboble.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Florida-baserte Baluchi har i flere år forsøkt å komme seg til Bermuda i en oppblåsbar boble, men mislykkes gang på gang. Søndag morgen måtte han reddes av kystvakten – igjen, opplyser amerikanske myndigheter.

Langdistanseløperen Reza Baluchi ble plukket opp av vannet søndag og hydropodden hans ble tauet inn til land, skriver Fox News.

Se også: Kystvakten aksjonerte mot ulovlig fiske

Baluchi startet ferden fra Pompano-stranden i Miami lørdag til tross for at kystvakten hadde advart ham om å dra. Kystvakten sier de hadde sett over Baluchis reiseplaner og at de syntes det virket som et farlig prosjekt.

For to år siden forsøkte Baluchi å gjennomføre den samme strekningen. Da ble han plukket opp av kystvakten omtrent 130 kilometer øst for St. Augustine etter at hydropodden hans hadde punktert.

Nå har kystvakten hånet «boblemannen» i en kampanje på sosiale medier. På Twitter har de blant annet lagt ut brevet Baluchi mottok fra kystvaktkapteinen forrige uke med oppfordring om ikke å gjennomføre ferden.

Se også: Kystvakten reddet hval utenfor Tromsø

Se video fra den forrige redningsaksjonen her:

Denne strekningen, som vanligvis tar nesten tre timer med fly, vil Baluchi krysse i boblen sin:

Personvernpolicy