Meny

Nå er kystvakten lei av å redde «boblemannen»

Den amerikanske kystvakten beordret ham til å bli på land, men «boblemannen» lystret ikke. Her må han reddes igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Igjen måtte den amerikanske kystvakten redde Reza Baluchi som i flere år har prøvd å nå Bermuda i en flytende plastboble.

Florida-baserte Baluchi har i flere år forsøkt å komme seg til Bermuda i en oppblåsbar boble, men mislykkes gang på gang. Søndag morgen måtte han reddes av kystvakten – igjen, opplyser amerikanske myndigheter.

Langdistanseløperen Reza Baluchi ble plukket opp av vannet søndag og hydropodden hans ble tauet inn til land, skriver Fox News.

Se også: Kystvakten aksjonerte mot ulovlig fiske

Baluchi startet ferden fra Pompano-stranden i Miami lørdag til tross for at kystvakten hadde advart ham om å dra. Kystvakten sier de hadde sett over Baluchis reiseplaner og at de syntes det virket som et farlig prosjekt.

For to år siden forsøkte Baluchi å gjennomføre den samme strekningen. Da ble han plukket opp av kystvakten omtrent 130 kilometer øst for St. Augustine etter at hydropodden hans hadde punktert.

Nå har kystvakten hånet «boblemannen» i en kampanje på sosiale medier. På Twitter har de blant annet lagt ut brevet Baluchi mottok fra kystvaktkapteinen forrige uke med oppfordring om ikke å gjennomføre ferden.

Se også: Kystvakten reddet hval utenfor Tromsø

Se video fra den forrige redningsaksjonen her:

Denne strekningen, som vanligvis tar nesten tre timer med fly, vil Baluchi krysse i boblen sin:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus