Meny

Filippinene varsler ny aksjon mot gisseltakere

Kjartan Sekkingstad (nederst til høyre) ble bortført sammen med to canadiere og en filippiner på øya Samal i september i fjor. Siden har den islamistiske Abu Sayyaf-geriljaen krevd millioner i løsepenger og truet med å drepe de fire hvis ikke kravet innfris innen frister som er satt. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filippinske soldater trappet mandag opp innsatsen for å frigjøre norske Kjartan Sekkingstad og tre andre gisler som holdes fanget av opprørere, opplyser hæren og politiet i landet.

Sekkingstad ble bortført sammen med to canadiere og en filippiner på øya Samal i september i fjor. Siden har den islamistiske Abu Sayyaf-geriljaen krevd millioner i løsepenger og truet med å drepe de fire hvis ikke kravet innfris innen frister som er satt.

Les også: Kjartan Sekkingstads bortførere setter tidsfrist

Mandag kom følgende felles uttalelse fra Filippinenes væpnede styrker og politiet:

– En felles innsatsgruppe anstrenger seg maksimalt i forsøket på å berge de fire gislene.

Utenriksdepartementet i Oslo er kjent med at det mandag foregår militære operasjoner i det området hvor det antas at gruppen holder til.

– Det er filippinske myndigheter som har ansvaret for sikkerheten på Filippinene og som tar beslutningene om slike operasjoner, sier kommunikasjonssjef Frode Andersen til NTB.

Les også: Filippinske soldater drept under søk etter norsk gissel

Sekkingstad antas å holdes fanget i jungelen på øya Jolo, rundt 100 mil sør for hovedstaden Manila, sammen med en rekke andre utenlandske gisler.

– I vår dialog med myndighetene på Filippinene har vi understreket at gislenes liv og helse må komme først i håndteringen av saken, tilføyer Andersen.

Bortføringer med krav om løsepenger skjer regelmessig sør på Filippinene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus