Meny

– Nord-Korea kan ha avfyrt rakett fra ubåt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i Sør-Korea sier det ser ut til at Nord-Korea har skutt opp en rakett fra en ubåt.

Oppskytingen skjedde utenfor østkysten av Nord-Korea lørdag, ifølge den sørkoreanske generalstaben. De vet ikke nøyaktig hvor lenge det ballistiske missilet var i lufta, eller hvor det landet.

Regimet i Nord-Korea hevdet i desember i fjor å ha gjennomført en vellykket rakettoppskyting fra en ubåt. Våpeneksperter i andre land konkluderte imidlertid etterpå at testen var mislykket, og at den aktuelle raketten neppe ble skutt opp fra en ubåt.

Det er blitt antatt at Nord-Korea foreløpig befinner seg på et tidlig stadie i sitt forsøk på å utvikle et våpensystem med fungerende raketter som kan skytes ut fra ubåter.

Skulle Nord-Korea lykkes med å utvikle slike raketter og utstyre dem med atomstridshoder, vil landet representere en langt større trussel enn i dag mot Sør-Korea, USA og andre land. Siden det er vanskelig for andre å oppdage ubåter, er det også vanskelig å beskytte seg mot dem.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus