Meny

Finnair-ansatt siktet for menneskesmugling

Et fly fra flyselskapet Finnair går inn for landing på Oslo lufthavn. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann som jobbet for flyselskapet Finnair, er siktet for å ha lagt til rette for ulovlig innreise for 33 personer i Finland, opplyser den finske grensevakten.

Den kinesiske mannen jobbet som kabinansatt via et underselskap, og med sitt eget adgangskort hjalp han 33 personer uten visum inn i Finland. Dermed kom de inn i landet uten å gå gjennom grensekontrollen. Personene tok seg deretter videre til Sentral-Europa.

Mannen ble pågrepet på Helsingfors lufthavn Vanda. Menneskesmuglingen skal da ha pågått siden 2013.

Etterforskningsleder Jyri Siitari sier at personene hadde visum til Russland, som gjorde at de kom om bord på fly fra Kina til Finland.

– Ideen har vært at de kom til Helsingfors-Vanda og hevdet at de reiser til Russland via transittområdet sånn at de ikke behøvde visum til Finland, sier han.

Finnair bekrefter at den siktede mannen jobbet for selskapet. Han var ansatt hos underleverandøren Fasco, et selskap som eies av den kinesiske staten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus