Meny

FBIs iPhonehack kostet millioner

FBI-fikk hjelp av hackere til å låse opp iPhonen til San Bernardino-angriperen. Illustrasjonsfoto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FBI betalte hackere over 10 millioner kroner for å låse opp iPhonen til San Bernardino-drapsmannen.

Det amerikanske føderale politiet (FBI) var tidligere i år klare til å møte Apple i rettssalen for å få låst opp telefonen, men trakk saken før den kom opp da hackere kom til unnsetning.

På spørsmål om hvor mye det kostet svarte FBI-sjef James Comey «mye», under en sikkerhetskonferanse i London torsdag. Han la til:

– Det er med sikkerhet mer enn jeg kommer til å tjene i den perioden jeg har igjen i denne jobben, som er sju år og fire måneder. Men etter min mening var det verdt det, sa Comey.

Les også:   FBI med iPhone-gjennombrudd – rettshøring utsatt

Lønnen hans er på rundt 120.000 kroner i måneden, noe som betyr at hackingen må ha kostet over 10 millioner kroner.

Telefonen som FBI fikk låst opp, var blitt brukt av Syed Farook, som sammen med kona Tashfeen Malik drepte 14 personer på en fest i San Bernardino i California i desember i fjor. Begge ble drept i en skuddveksling med politiet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus