Meny

Trump vil ikke ha tidligere slave på 20-dollarseddel

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere slaven Harriet Tubman (1822-1913) skal få æren av å pryde 20-dollarsedlene i USA. Presidentkandidat Donald Trump mener hun passer bedre på den mindre brukte 2-dollarseddelen.

Den amerikanske sentralbanken planlegger å fjerne tidligere president Andrew Jackson fra 20-dollarseddelen og erstatte ham med borgerrettsforkjemperen Harriet Tubman, som blir den første afroamerikaneren på amerikanske penger.

Under en TV-opptreden på NBC torsdag gjorde Trump det klart at han er imot planene. Han viste til at Andrew Jackson gjorde «voldsom suksess» for landet da han var president i perioden 1829-1837.

– Andrew Jackson hadde en storslått historie, og jeg synes det er veldig hardt å fjerne noen fra seddelen. Kanskje vi skulle gjort om 2-dollarseddelen for Tubman, sa Trump.

Jackson eide flere slaver, som han etterlot til sin svigerdatter og barnebarn da han døde.

Harriet Tubman ble født som slave i Maryland, men rømte som ung voksen og fikk etter hvert frihet. Hun ble en kjent menneskerettsaktivist og borgerrettsforkjemper.

I tillegg til å være den første afroamerikaneren på en seddel, blir hun den første kvinnen siden Martha Washington figurerte på en 1-dollarseddel på 1800-tallet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus