Meny

Ecuador øker skattene etter jordskjelvet

Ecuadors president Rafael Correa omfavner en av innbyggerne i byen Canoa etter jordskjelvet. Foto: Henry Romero / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen i Ecuador øker momsen og selskapsskatten for å takle kostnadene knyttet til jordskjelvkatastrofen.

Ifølge de siste tallene fra myndighetene er 553 personer omkommet, 7.000 skadd og 163 fortsatt savnet etter jordskjelvet. Redningsarbeidet og gjenoppbygningen vil ta tid, og myndighetene har beregnet at skjelvet har gjort skader for mellom 16 og 24 milliarder kroner.

Les også: Frustrasjonen stiger i Ecuador etter jordskjelvet

I tillegg ventes det at katastrofen vil kutte ned på veksten i landets økonomi med mellom 2 og 3 prosentpoeng.

– Vi ser på muligheten for å skrive ut obligasjoner på det internasjonale markedet, men andre tiltak er også blitt planlagt, sier president Rafael Correa.

Regjeringen vurderer en ny skattereform, men inntil videre økes enkelte skatter og avgifter midlertidig. Momsen økes med 2 prosent. I tillegg økes skatten for selskaper og millionærer, mens alle som tjener mer enn tusen dollar i måneden vil få én dagslønn trukket fra lønningen for å hjelpe til med gjenoppbyggingen.

Correa sier at regjeringen også vurderer å selge unna statlige eiendeler.

Les også: Dødstallene stiger i jordskjelvrammede Ecuador

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus