Meny

USA: Militærkaptein stoppet skoleangrep i Danmark

Kaptein Bradley Grimm fra den amerikanske hær mottok det danske «Forsvarets Medalje for Særlig Fortjenstfuld Indsats» den 19. april. Foto: forsvarsgalleriet.dk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kaptein i den amerikanske hæren spilte en avgjørende rolle i å stoppe et planlagt terrorangrep mot en dansk skole, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon.

Kaptein Bradley Grimm roses for sin innsats på hjemmesidene til Pentagon.

– Den informasjonen som han har gitt videre, hjalp til å stanse planene og resulterte i konfiskering av sprengstoff. Brads arbeid har sannsynligvis reddet danske borgeres liv, skriver USAs talsmann for den internasjonale koalisjonen mot IS, Steve Warren i pressemeldingen.

Opplysningene skal ha ført til at én person er pågrepet i Danmark.

Det framgår ikke av pressemeldingen hvilken dansk skole det er snakk om, og det er sparsommelig med detaljer om de angivelige angrepsplanene.

Den eneste offentlig kjente saken om et potensielt angrep mot en skole, stammer fra 13. januar i år, da en 16 år gammel jente ble pågrepet i Kundby i Danmark. Hun er siktet for å ha prøvd å framstille sprengstoff og forberede et angrep mot en jødisk privatskole i København.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus