Tolv døde i flom Sør-Amerika

I Uruguay toppet det dårlig været seg fredag da fem mennesker omkom i en tornado i byen Dolores (bildet) vest i landet. Foto: Andres Stapff / Reuters / NTB scanpix
I Uruguay toppet det dårlig været seg fredag da fem mennesker omkom i en tornado i byen Dolores (bildet) vest i landet. Foto: Andres Stapff / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I alt tolv mennesker har hittil mistet livet og tusenvis er blitt tvunget til å forlate sine hjem i den sørlige delen av Sør-Amerika, som er rammet av kraftige stormer og flom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og uværet vil fortsette med flere nedbørsvarsler senere i uken.

Det er flom både i Argentina, Chile og Uruguay. Byer er oversvømt, broer er tatt av vannmassene, veier er avstengt og drikkevannsårer ødelagt.

I Uruguay toppet det dårlige været seg fredag ​​da fem mennesker omkom i en tornado i byen Dolores vest i landet. Fire andre mistet livet da de ble feid vekk av vannmassene, opplyste myndighetene onsdag. Mer enn ti tusen mennesker er evakuert i Uruguay, som vanligvis har et mildt klima.

I Chile er det meldt om tre omkomne og ni savnede etter kraftig regnvær i landet i helgen. Det kom nesten fem ganger mer nedbør i Andesfjellene enn det regionen vanligvis får i hele april-måned.

Flommen kuttet tilførselen av drikkevann til nesten 4,5 millioner mennesker i hovedstaden Santiago. Chilenske myndigheter har senere opplyst at vannforsyningen er gjenopprettet etter hvert som livet sakte har vendt tilbake til det normale i hovedstaden.