Meny

Tolv døde i flom Sør-Amerika

I Uruguay toppet det dårlig været seg fredag da fem mennesker omkom i en tornado i byen Dolores (bildet) vest i landet. Foto: Andres Stapff / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt tolv mennesker har hittil mistet livet og tusenvis er blitt tvunget til å forlate sine hjem i den sørlige delen av Sør-Amerika, som er rammet av kraftige stormer og flom.

Og uværet vil fortsette med flere nedbørsvarsler senere i uken.

Det er flom både i Argentina, Chile og Uruguay. Byer er oversvømt, broer er tatt av vannmassene, veier er avstengt og drikkevannsårer ødelagt.

I Uruguay toppet det dårlige været seg fredag ​​da fem mennesker omkom i en tornado i byen Dolores vest i landet. Fire andre mistet livet da de ble feid vekk av vannmassene, opplyste myndighetene onsdag. Mer enn ti tusen mennesker er evakuert i Uruguay, som vanligvis har et mildt klima.

I Chile er det meldt om tre omkomne og ni savnede etter kraftig regnvær i landet i helgen. Det kom nesten fem ganger mer nedbør i Andesfjellene enn det regionen vanligvis får i hele april-måned.

Flommen kuttet tilførselen av drikkevann til nesten 4,5 millioner mennesker i hovedstaden Santiago. Chilenske myndigheter har senere opplyst at vannforsyningen er gjenopprettet etter hvert som livet sakte har vendt tilbake til det normale i hovedstaden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus