Meny

Rousseff søker støtte i FN

Brasils president Dilma Rousseff er under hardt press. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasils president Dilma Rousseff, som kjemper en hard kamp for sin politiske framtid, reiser nå til New York for å søke internasjonal støtte i FN.

Fredag skal Rousseff delta på et FN-møte hvor hun ifølge medarbeidere skal fordømme prosessen om å stille henne for riksrett, en prosess hun kaller «statskupp uten våpen».

Les også:  Rousseff lover å kjempe lang kamp mot riksrettssak

På hjemmebane risikerer presidenten å bli stilt for riksrett. Samtidig forsøker hun å redde ekspresident, Luiz Inacio Lula da Silva, unna domstolene ved å utnevne ham til stabssjef, slik at han oppnår immunitet. Høyesterett skal vurdere lovligheten i opplegget, men meddelte i går at avgjørelsen er utsatt.

Les også:   Avgjørende uker i vente for Rousseff

Brasils politiske krise ble tatt til et nytt nivå i begynnelsen av måneden da Rousseff mistet sin viktigste koalisjonspartner i regjeringen, Brasils største parti PMDB. Dette kommer på toppen av en økonomisk krise og en enorm korrupsjonsskandale i et statlige oljeselskapet Petrobras.

Alt skjer samtidig som landet er midt i forberedelsene til OL i Rio de Janeiro og prøver å takle zikautbruddet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus