FN mener 500 flyktninger kan ha omkommet i forlis

Artikkelen fortsetter under annonsen

FN frykter at så mange som 500 mennesker mistet livet da en overfylt båt forliste i Middelhavet nylig, sier en talsmann for verdensorganisasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs opplysninger er basert på øyenvitner, opplyser FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

41 overlevende fra Somalia, Sudan, Etiopia og Egypt har fortalt om «et stort forlis som fant sted i Middelhavet og som tok rundt 500 menneskeliv», heter det i en uttalelse fra UNHCRs talskvinne i Italia, Carlotta Sami.

De overlevende – 37 menn, tre kvinner og et tre år gammelt barn, har sagt at mellom 100 og 200 mennesker la ut på sjøferden fra Tobruk i Libya i det de omtaler som et stort ikke-sjødyktig fartøy.

Overlast

– Midt på havet fraktet smuglerne flere passasjerer om bord etter å ha fraktet dem dit med mindre båter. Som følge av overlast, sank den store båten, heter det i uttalelsen fra Sami.

De overlevende drev av gårde i en liten båt inntil de ble oppdaget og reddet 16. april, og fraktet i land dagen etter i Kalamata i Hellas, legger hun til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det forelå onsdag ettermiddag ingen ytterligere detaljer. Det er fortsatt uklart når forliset fant sted, og det foreligger ingen opplysninger om hvem som reddet de overlevende.

Ubekreftede meldinger

Italias president Sergio Mattarella sa mandag at en ny tragedie i Middelhavet tilsynelatende hadde kostet flere hundre båtflyktninger livet. Han viste da til flere ubekreftede meldinger om et stort antall afrikanere som hadde druknet på vei fra Egypt til Italia.

Italienske medier viderebrakte ubekreftede rapporter om at rundt 400 mennesker var fryktet å ha druknet nær Egypts kyst. Senere samme dag uttalte somaliske myndigheter at mellom 200 og 300 somaliere var om bord i båten som sank, men at det ikke kunne oppgis noe tall siden det ikke fantes registre.

Les også: Listhaug refses etter flyktning-stunt i Middelhavet