French kan bli benådet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongolesiske myndigheter vurderer å benåde Joshua French, men en avgjørelse er ikke tatt og det er usikkert når det skjer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Utenriksdepartementet har jevnlig kontakt med styresmaktene i Kinshasa for å finne en løsning i saken, skriver utenriksminister Børge Brende (H) i et svar på et skriftlig spørsmål fra KrF-representant Astrid Aarhus Byrknes.

Les også: Kari Hilde French: Gir opp håpet om å få sønnen hjem

I svaret fra Brende, som først ble omtalt av VG , går det fram at soningsoverføring til Norge ikke anses som aktuelt fra kongolesisk side.

– Etter det vi kjenner til, er spørsmålet om benådning til vurdering. Vi kan foreløpig ikke si noe om når en endelig avgjørelse blir fattet, skriver Brende. Han legger til at Utenriksdepartementet samarbeider med britiske myndigheter for å støtte French, som har dobbelt statsborgerskap.

Les også: Joshua French fengslet i 2.500 dager

Joshua French (34) og kameraten Tjostolv Moland ble pågrepet i Kongo i 2009 og senere dømt til døden blant annet for medvirkning til drap på sjåføren Abedi Kasongo, våpenbesittelse og spionasje. Moland døde i fengselet i august 2013 og i januar året etter ble French dømt for å ha drept ham.