Tornado feide sju i døden i Uruguay

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst fire mennesker mistet livet og sju ble alvorlig skadd da en kraftig tornado feide over en liten by i Uruguay fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tornadoen røsket hus opp fra bakken og slynget biler opp i lufta i den lille byen Dolores, som har 20.000 innbyggere og ligger rundt 25 mil vest for hovedstaden Montevideo. To av de døde mistet livet da de ble truffet av biler som vinden kastet av gårde.

– Presidenten har beordret at alle ressurser staten rår over skal sendes til stedet Dolores, sa en talsmann for president Tabare Vazquez.

Den norske journaliststudenten Hans-Olav Rise (24) er på reportasjereise i Uruguay. Han befinner seg i byen Carmelo, en halvtimes tid unna Dolores.

– Her har det regnet kraftig i hele dag, og flere veier er stengt på grunn av vannmengdene. Det har også vært mye lyn og torden, så kraftig at det ved flere tilfeller har hørtes ut som eksplosjoner i nærheten, forteller Rise til NTB. Han sier hele byen står stille, og at strømmen var borte store deler av ettermiddagen der han bor.

– De vi har intervjuet mens vi har vært her bor utenfor Carmelo og har vært «innesperret» i noen dager på grunn av mye vann og gjørme på veiene, forteller nordmannen.