Mer enn 50 Taliban-krigere drept i Afghanistan

Mer enn 50 Taliban-krigere ble drept fredag etter at bevegelsen lanserte sin våroffensiv i den nordlige provinsen Kunduz i Afghanistan. Her en amerikansk soldat i kamp mot Taliban i Helmand-provinsen i 2008. Foto: Goran Tomasevic / NTB scanpix
Mer enn 50 Taliban-krigere ble drept fredag etter at bevegelsen lanserte sin våroffensiv i den nordlige provinsen Kunduz i Afghanistan. Her en amerikansk soldat i kamp mot Taliban i Helmand-provinsen i 2008. Foto: Goran Tomasevic / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 50 medlemmer av Taliban ble drept fredag ​​etter at bevegelsen lanserte sin våroffensiv i den nordlige provinsen Kunduz i Afghanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Abdul Wasay Basil, som er talsmann for provinsguvernøren, sier at mer enn 60 Taliban-krigere ble såret, og at trefningene fortsatt pågår.

En talsmann for den afghanske hæren i provinsen sa at Taliban begynte å angripe afghanske sikkerhetsstyrker tidlig fredag ​​morgen. Fire av soldatene i sikkerhetsstyrkene ble drept og seks såret i kampene.

Les også: Obama og Ghani diskuterte forsoning med Taliban

Den nasjonale etterretningstjenesten opplyste fredag ​​at en fremstående Taliban-leder er pågrepet. Det skal dreie seg om Qari Youssef, en såkalt skyggeguvernør for Taliban i Ghazni-provinsen. Da han ble tatt til fange tirsdag var han iført kvinneklær for å unngå arrestasjon.