Clinton og Sanders i New York-«oppgjør»

Titusener møtte opp til Bernie Sanders' folkemøte i New York. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hillary Clinton og Bernie Sanders møttes torsdag kveld (lokal tid) til amerikansk «presidentduell» i forkant av det viktige nominasjonsvalget i delstaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innspurten mot Demokratenes partikongress i juli, der partiets presidentkandidat velges, blir stadig mer innbitt.

Den tidligere amerikanske utenriksministeren Hillary Clinton har en tosifret ledelse over senator Bernie Sanders fra Vermont i meningsmålinger. Hun er likevel nødt til å sikre en tydelig seier i tirsdagens primærvalg i delstaten, etter å ha tapt sju av de siste åtte valgene av dette slaget til sin mer venstreorienterte rival, melder AFP.

Les også: Trump og Clinton øker forspranget

Bernie Sanders er født i Brooklyn, omtaler seg selv som sosialdemokrat og drømmer om samme type overraskende valgseier i Clintons adopterte hjemstat. Det må til om han skal holde liv i drømmen om å gå seirende ut av nominasjonsstriden i partiet.

Begge hevder nære bånd til akkurat New York, delstaten som to ganger valgte Clinton inn i Senatet. Sanders ble født og vokste opp i Brooklyn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror det blir livat, sa Clinton i forkant av debatten, den første mellom de to siden 9. mars.

Les også: Sanders vil ha mer «balansert» Midtøsten-politikk

På onsdag talte Sanders til et stort folkemøte i Washington Square i New York, for over 25.000 fremmøtte, melder flere medier. Han angrep Clinton for hennes «bånd til Wall Street», støtten til handelsavtaler som har kostet amerikanere jobben, og invasjonen av Irak i 2003.

Replikkene mellom Clinton (68) og Sanders (74) har fått stadig mer ampert preg de siste dagene. Den store debatten i New York starter klokken 21 (lokal tid, 03 norsk tid).

Kilde: AFP.