Topp-spion hoppet av fra Nord-Korea

I fjor hoppet en høyere etterretningsoffiser av fra Kim Jong-uns Nord-Korea. Mandag ble det bekreftet av myndighetene i Seoul.
I fjor hoppet en høyere etterretningsoffiser av fra Kim Jong-uns Nord-Korea. Mandag ble det bekreftet av myndighetene i Seoul. Foto: Kcna / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av de militære etterretningssjefene i Kim Jong-uns Nord-Korea har hoppet av. Det bekrefter en talsmann for Sør-Koreas forsvarsdepartement.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forrige uke ble det kjent at 13 servitører i en nordkoreansk-eid restaurant i Kina, hoppet av.

Men det spørs om ikke Kim Jong-un er mer bekymret for den ikke navngitte etterretningsoffiseren som hoppet av i fjor.

– Det stemmer at en nordkoreansk offiser har hoppet av, bekreftet Moon Sang-Gyun, talsmann for det sør-koreanske forsvarsdepartementet mandag.

Fikk med kone og barn

Til den engelskspråklige avisa Korean Times sier en anonym kilde at aldri tidligere har en så høyt plassert offiser hoppet av.

Les også: Kim Jong-un hyller ny nordkoreansk rakettmotor

Avisen mener offentliggjøringen kan henge sammen med valget 13. april, og at regjeringen ønsker å vinne stemmer på å bekrefte opplysningene bare to dager før.

Offiseren skal være tilknyttet den militære etterretningstjenesten i Nord-Korea, og ha jobbet spesielt med overvåkning og informasjonsinnhenting fra nabolandet i sør.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tok med familien

En annen anonym kilde sier at offiseren skal ha fått med seg både ektefellen og deres to sønner over grensen i mai i fjor.

Les også: Kim Jong-un tildeles internasjonal fredspris

I følge avisen Japan Today skal mer enn 29.000 nord-koreanere ha hoppet av etter koreakrigen (1950-53) førte til en deling av den koreanske halvøyen i to ulike land og systemer.