Stor politiaksjon utenfor Brussel

Belgisk politi sikrer området utenfor boligblokken i Brussel-bydelen Etterbeek som var målet for en politiaksjon lørdag.
Belgisk politi sikrer området utenfor boligblokken i Brussel-bydelen Etterbeek som var målet for en politiaksjon lørdag. Foto: Yves Herman / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Store politistyrker aksjonerte lørdag mot en boligblokk i Brussel-forstaden Etterbeek, men det skal ikke ha resultert i pågripelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 50 politifolk deltok ifølge den belgiske kringkastingsselskapet RTBF i aksjonen, blant dem medlemmer av politiets bombegruppe og skarpskyttere, og beboere i området ble evakuert mens aksjonen pågikk.

Målet for aksjonen i Etterbeek var en boligblokk. Bombegruppen og skarpskytterne forlot stedet etter kort tid, men teknikere fra politiet arbeidet utover dagen på stedet. Området er fortsatt avsperret.

Les også: Terrormistenkt pågrepet i Belgia

Belgisk politi har ikke kommet med noen detaljerte opplysninger om hva de søkte etter.

Politiaksjonen har ifølge RTBF sammenheng med terroraksjonene på flyplassen i Brussel og metrostasjonen i Maelbeek 22. mars, som kostet 32 mennesker livet.

Belgisk politi har det siste døgnet pågrepet seks terrormistenkte, blant andre Mohamed Abrini, som har vært ettersøkt for medvirkning til terrorangrepene i Paris i november i fjor og i Brussel i forrige måned.