Sju drept og 15 såret i angrep på Sinai-halvøya

Sju personer ble drept og 15 såret i to bilbombeeksplosjoner på Sinai-halvøya torsdag, opplyser helsepersonell og sikkerhetskilder. IS har påtatt seg ansvaret for angrepene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem av de drepte var egyptiske soldater, en sjette var offiser, mens den sjuende var en sivil kvinne. De ble drept da pansrede kjøretøy eksploderte på to forskjellige steder.

Det ene angrepet fant sted i Rafah nær grensen til Gazastripen og det andre i Sheikh Zuwayed nordøst på Sinai-halvøya. Eksplosjonene ble utløst med fjernkontroll for å ramme passerende kjøretøy, ifølge sikkerhetskilder.

Les også:

IS har påtatt seg ansvar for angrepene.

En rekke soldater og politifolk har blitt drept i angrep som IS' egyptiske gren, kalt Sinai-provinsen, har påtatt seg ansvar for etter at president Abdel Fattah al-Sisi kom til makten. gruppen har også påtatt seg ansvar for det russiske passasjerflyet som i fjor høst styrtet kort tid etter avgang fra Sharm el-Sheikh på Sinai-halvøya. Alle de 224 om bord ble drept.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus