Skal finne svaret på mystisk mumie-gåte

Denne ett år gamle gutten ble funnet sammen med over 250 andre for 22 år siden. Se video.

Over 250 mumier ble oppdaget under en kirke i Ungarn, men ingen vet hvorfor de døde. Slik skal de løse den mystiske mumie-gåten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en lang reise har liket av en kvinne og hennes ett år gamle sønn kommet frem til Orange County Medical Center i California i USA. Her skal mumiene gjennom en CT-skanner som med røntgenbilder fra flere vinkler skaper et tredimensjonalt bilde av likene.

Det er med disse bildene at antropologene skal gjennomføre det de kaller en «virtuell obduksjon» og forhåpentligvis finne svaret på hvordan mor og sønn døde for 300 år siden.

– Nå kan vi finne svar på hvordan deres liv var og hvorfor så mange barn døde tidlig. Vi vet jo at det ikke fantes antibiotika og heller ingen vaksiner, men hva døde de av? undrer antropolog Ildiko Szikossy.

De to mumiene ble oppdaget i en glemt krypt for 22 år siden. Sammen med over 250 andre lik var de begravet under en kirke i Ungarn.

Ved hjelp av CT-skanneren vil antropologene forhåpentligvis finne ut hvorfor så mange mennesker var begravet på samme tid og sted.

Les også:

Eldgammel mumie oppdaget ved boligområde

Spøkelsesbåt med mumifisert seiler funnet drivende i Stillehavet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus