Kilde: – Nord-Korea har utviklet atomraketter

Nord-Koreas leder Kim Jong-un på inspeksjon på et fabrikkanlegg nylig. Ifølge en sørkoreansk kilde er Nord-Korea nå i stand til å montere atomstridshoder på raketter. Foto: Reuters / NTB scanpix
Nord-Koreas leder Kim Jong-un på inspeksjon på et fabrikkanlegg nylig. Ifølge en sørkoreansk kilde er Nord-Korea nå i stand til å montere atomstridshoder på raketter. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea klarer nå å montere atomvåpen på raketter, ifølge en sørkoreansk tjenestemann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilden, som uttalte seg anonymt tirsdag, mener nordkoreanerne trolig er i stand til å feste atomstridsholder på mellomdistanseraketter av typen Rodong.

Stemmer dette, vil det være et viktig gjennombrudd i Nord-Koreas våpenprogram. Landet har prøvesprengt flere atombomber, men tidligere har både Sør-Korea og USA uttalt at nordkoreanerne ikke klarer å montere våpnene på fungerende raketter.

Les også: Nord-Korea: – Kan utslette hele Manhattan

Forrige måned hevdet imidlertid Nord-Koreas diktator Kim Jong-un at landet hadde laget atomstridshoder som var små nok til at de kan monteres på ballistiske missiler. Heller ikke USA vil nå utelukke at Kim snakket sant.

– Vi aksepterer det de sier som en trussel som vi må ta alvorlig, sier Jeff Davis, talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon.

Han understreker samtidig at USA ikke selv har informasjon som bekrefter at Nord-Korea har demonstrert at de har fungerende raketter med atomstridshoder.

Les også: – Atomprogrammet vil føre til Nord-Koreas fall