Johansson overtar som statsminister på Island

Islands statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson går av og erstattes av Sigurdur Ingi Johansson. Foto: Reuters / NTB NTB scanpix
Islands statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson går av og erstattes av Sigurdur Ingi Johansson. Foto: Reuters / NTB NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sigurdur Ingi Johansson vil bli presentert som ny statsminister på Island etter et regjeringsmøte onsdag, melder islandsk TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har hersket fullstendig politisk kaos på Island etter at avtroppende statsminister Sigurdur David Gunnlaugsson tirsdag først kunngjorde at han går av etter avsløringer om at han og kona har et selskap registrert i et skatteparadis.

Deretter sendte hans kontor ut en pressemelding på engelsk til internasjonale medier der det ble understreket at Gunnlaugsson ikke hadde gått av, men bare «trådt til side for en periode».

Onsdag melder islandsk TV at Gunnlaugssons parti, sentrumspartiet Fremskrittspartiet, sitter i møter med Selvstendighetspartiet for å få på plass en ny regjering. Etter møtet vil det bli kunngjort at Gunnlaugsson går som statsminister, men fortsetter som partileder, mens nestleder Gunnlaugsson Sigurdur Ingi Johansson overtar som statsminister, ifølge islandsk TV.

Tirsdag: Statsministerskifte på Island

Natt til onsdag: Pressemelding: Gunnlaugsson har ikke trukket seg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus