Svensk jente (5) rømte på punktert sykkel i natt. Skulle til «kjæresten»

Politiet i den svenske byen Linköping fikk meldinger halv fem om en liten jente ute på sykkeltur.
Politiet i den svenske byen Linköping fikk meldinger halv fem om en liten jente ute på sykkeltur. Foto: Illustrasjonsfoto Colourbox

Da foreldrene hadde lagt seg til å sove benyttet 5-åringen anledningen til å stikke til «kjæresten».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg skulle sykle til Olle for å leke, sier den svenske jenta med navnet Tora (5) til lokalavisen Corren. De to vennene går i samme barnehage og hadde ifølge lokalavisen hatt planer om dette i flere dager.

Det hele skal ha startet når de begynte å leke hjemme hos Tora for en uke siden, men da klokken ble for mye avsluttet foreldrene leken.

– Da bestemte Olle og jeg at vi skulle treffes og leke på natten, sier Tora ifølge Corren som verken så mørket eller punktert hjul som en hindring.

–Det finnes jo lamper! sier den eventyrlystne jenta til Corren.

Lang sykkelvei

Politiet i den svenske byen Linköping fikk tips klokka fem natt til onsdag om at en liten jente var ute på sykkeltur.

– Han som ringte oss syntes det var rart at en fire–fem år gammel jente var ute alene på den tiden av døgnet, sier Ronnie Dahlqvist, politiets operasjonsleder, til den samme lokalavisen.

Tora skal ifølge politiet ha rukket å sykle tre –fire kilometer da politiet stoppet henne. Totalt var det omtrent en mil til vennen Olle.

Den svenske jenta fortalte politiet at hun hadde fortalt moren om rømningsplanene, men at moren bare hadde trodd datteren tullet.

Ifølge politiet var jenta blid og åpen, og synes ikke det var noe rart i at hun hadde tatt sykkelen fatt midt på natten.

– Jeg lurer på hva det kan bli av ei lita jente som er såpass initiativrik. Det er sånne folk vi trenger i samfunnet, sier operasjonslederen til Aftonbladet.

Invitert på bursdagsselskap

Politiet kjørte jenta hjem og ble invitert til bursdagsselskapet hennes i juli.

Ifølge moren skulle teamet være dinosaur, men nå blir det både dinosaur- og polititema, skriver Corren.

– Vi skal sørge for at politiet er på plass. Det vil være et høydepunkt både for henne og hennes gjester, sier Dahlqvist og takker ja til invitasjonen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus