IS antyder nye angrep i London, Berlin og Roma

IS har offentliggjort en video som antyder at ekstremistgruppa vil utføre flere terrorangrep i Vest-Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London, Berlin og Roma blir nevnt som mulige i terrormål i videoen, som IS offentliggjorde tirsdag.

– Mulig det var Paris i går og Brussel i dag, men bare Allah vet hvor det blir i morgen. Kanskje det blir London, Berlin eller Roma, sier et medlem av ekstremistgruppa på engelsk i videoopptaket.

På videoen vises det bilder av det britiske Underhuset og Colosseum i Roma.

IS tok på seg ansvaret for Brussel-angrepene i mars , der 31 mennesker ble drept og angrepene i Paris i november , der 130 mennesker ble drept.

Advarer mot å tro at IS synger på siste verset

I starten av februar tok en amerikansk rapport til orde for tegn på at IS har blitt betydelig svakere.

Den ytterliggående islamistgruppa har blitt drevet ut av flere områder i Syria og Irak de siste månedene, men fester samtidig grepet andre steder, først og fremst i Libya, uttalte professor Nils A. Butenschøn ved Norsk senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo i slutten av mars.

– De er veldig kreative når det gjelder å tilpasse seg den motstanden de møter, forklarte Butenschøn, som frykter at flere land kan stå for tur.

Les hele saken: Advarer mot å tro at IS synger på siste verset

Nordmenn med egne mapper

Onsdag forrige uke ble det kjent at fem personer med tilknytning til Norge er omtalt i et hemmelig IS-register som er smuglet ut av Syria. To er norske statsborgere.

Arkivet består av opplysninger IS-medlemmer selv ga til ekstremistgruppen da de registrerte seg som rekrutter i IS. Filene blir omtalt som en gullgruve for vestlige etterretningstjenester og som et tilbakeslag for IS.

NRK har fått tilgang til fem skjemaer som omhandler nordmenn eller IS-medlemmer med norsk tilknytning. Alle står oppført som krigere.

Les også: – Norge kan ha importert olje fra IS

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus