13 drept i sammenstøt i Nagorno-Karabakh

Armenske frivillige henter militært utstyr i hovedstaden Jerevan før de drar til Nagorno-Karabakh. Minst 46 personer er drept etter at kampene blusset opp i helgen. Foto: Reuters / NTB scanpix
Armenske frivillige henter militært utstyr i hovedstaden Jerevan før de drar til Nagorno-Karabakh. Minst 46 personer er drept etter at kampene blusset opp i helgen. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minst 13 mennesker mistet livet da kampene mellom armenske og aserbajdsjanske styrker fortsatte i utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenstøtene i det omstridte området er mer voldelige enn på flere tiår. Russland og Vesten har bedt alle parter om å legge ned våpnene, men Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har skapt ny kontrovers ved å insistere på at det armensk-kontrollerte territoriet vil havne under aserbajdsjansk styre.

Kampene blusset opp fredag kveld, og siden det er minst 46 mennesker drept, 13 av dem mandag.

Armenias forsvarsdepartement opplyser at fem frivillige krigere ble mistet livet da bussen de satt i ble angrepet. I tillegg hevder de armensk-støttede separatistene i Karabakh at tre sivile og to soldater ble drept i heftige kamper.

Tidligere samme dag uttalte Aserbajdsjans forsvarsdepartement at tre av deres soldater ble drept i sammenstøt med armenske styrker.

– I lys av de fortsatte armenske provokasjonene, kommer vi til å igangsette en storstilt operasjon langs hele frontlinjen og bruke alle slags våpen, sa departementets talsmann Vagif Dargahlij.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus