Jemens president sparket statsministeren

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jemens internasjonalt anerkjente president, Abd-Rabbu Mansour Hadi, har gjort betydelige rokeringer i sitt team før fredssamtalene senere i måneden, melder statlige medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hadi sparket søndag Khalid Bahah og utnevnte en ny statsminister og visepresident, ifølge medier lojale til den sunnimuslimske presidenten.

Den mektige generalen Ali Mohsen Al-Ahmar blir visepresident, mens Ahmed Obeid bin Daghr overtar posten som statsminister. Begge var tidligere knyttet til ekspresidenten Ali Abdullah Saleh, som ble tvunget til å gå av i 2011, men som den sjiamuslimske Houthi-militsen har forsøkt å få gjeninnsatt.

Bahah, som hadde begge jobbene inntil søndag, er nå utnevnt som rådgiver til president Hadi.

Jemen har vært herjet av borgerkrig i over et år, og kampene mellom Hadis støttespillere og den Iran-vennlige Houthi-militsen har ført til en humanitær krise i et av Midtøstens fattigste land. Partene skal etter planen starte nye fredssamtaler 18. april, men en tjenestemann i den jemenittiske regjeringen tror søndagens rokeringer minker sjansene for en enighet.

– Bahah var for en politisk løsning, og ansettelsen av Ali Mohsen er en seier for dem som ikke ønsker å gi etter, sier regjeringsmedlemmet til Reuters.