Tyrkiske soldater drept i bombeangrep

Fem tyrkiske soldater og et medlem av politiets spesialstyrker er drept i et bombeangrep i byen Nusaybin sørøst i landet, melder nyhetsbyrået Dogan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den militante kurdiske gruppa PKK hevdes å stå bak angrepet. De tyrkiske styrkene deltok i en militæroperasjon i Nusaybin i Mardin-provinsen da bomben gikk av, heter det i meldingen.

Angrepet kommer bare to dager etter at en bilbombe drepte sju medlemmer av politiets spesialstyrker i den kurdiskdominerte byen Diyarbakir. PKK tok på seg ansvaret for bombeangrepet.

Området har vært åsted for harde kamper mellom tyrkiske soldater og kurdiske opprørere siden en skjør våpenhvile brøt sammen i fjor sommer.

Hundrevis av sikkerhetsstyrker er drept i kampene. Erdogan sa tidligere denne uken at 335 medlemmer av sikkerhetsstyrkene har blitt drept i kampene, samtidig som 5.359 militante har mistet livet.

Les også:

– Hellas sender 750 migranter til Tyrkia til uken

Syv drept av bilbombe sørøst i Tyrkia

Obama bekymret for utviklingen i Tyrkia

Russland beskylder Tyrkia for å bevæpne IS

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus