Færre asylsøkere til Tyskland

Flyktninger og migranter står i matkø i en flyktningleir i Idomeni i Hellas, nær grensa til Makedonia. Antallet asylsøkere som kommer til Tyskland via den såkalte Balkan-ruta, har gått kraftig ned. Foto: Marko Djurica / Reuters / NTB scanpix
Flyktninger og migranter står i matkø i en flyktningleir i Idomeni i Hellas, nær grensa til Makedonia. Antallet asylsøkere som kommer til Tyskland via den såkalte Balkan-ruta, har gått kraftig ned. Foto: Marko Djurica / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tallet på migranter som kommer til Tyskland fra Østerrike, falt til under 5.000 i mars. Det er en nedgang på 87 prosent fra måneden før.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strengere grensekontroll i landene langs den såkalte Balkan-ruta er årsaken, sier en talsmann i det tyske innenriksdepartementet.

Statsminister Angela Merkel er under sterkt press for å innfri sitt løfte om å bremse tilstrømmingen av flyktninger og migranter til Tyskland etter at landet tok imot 1,1 millioner asylsøkere i fjor.

Les også: Paven vasker flyktningers føtter i påskeritual

I februar kom 38.570 migranter til Tyskland fra Østerrike. Det var i seg selv en sterk nedgang fra måneden før, da 64.700 ankom Tyskland denne veien. De fleste migrantene til Tyskland har krysset grensa fra Østerrike.

Østerrike innførte tiltak for å begrense trafikken i februar, noe som startet en dominoeffekt i Europa og førte til at tusenvis av mennesker, mange på flukt fra krig og vold i Syria og andre land, er strandet i Hellas.

Les også: Norge krever færre flyktninger

Merkel ha vært skeptisk til økt grensekontroll, og har heller satt sin lit til at en omstridt avtale mellom Tyrkia og EU vil bremse tilstrømmingen av flyktninger og migranter til Vest-Europa.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus