– Nord-Korea har skutt ut ny missil

Nord-Korea har atter en gang skutt ut et prosjektil, trolig et kortdistansemissil, i sjøen utenfor landets østkyst, samme dag som det pågår et atomtoppmøte i USA, ifølge sørkoreanske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakke-til-luft-missilet ble skutt ut fra et kystområde øst i Nord-Korea og endte sin ferd i sjøen, heter det i en uttalelse fra Sør-Koreas militærledelse.

Det foreligger ingen ytterligere opplysninger om saken.

Nord-Korea har flere ganger den siste tiden skutt ut prosjektiler, og i forrige måned skjøt landet opp sin første mellomdistanserakett siden 2014. I februar skjøt landet opp en satellitt som omverdenen mistenker var en fordekt test av en langdistanserakett, og i januar gjennomførte Nord-Korea en atomprøvesprengning.

FN har tidligere vedtatt resolusjoner som forbyr Nord-Korea å utvikle raketteknologi, og i begynnelsen av mars skjerpet FNs sikkerhetsråd sanksjonene mot landet.

Oppskytingen fredag, hvis den bekreftes, vil være den siste i en rekke oppskytinger som Nord-Korea har utført i det som ses på som et svar på en pågående militærøvelse mellom USA og Sør-Korea. Nord-Korea ser på øvelsen som en øvelse på invasjon og truer til stadighet med å benytte kjernefysiske våpen mot Sør-Korea og USA.

Landet har også advart og sagt det vil teste ut kjernefysiske stridshoder og ballistiske missiler som kan frakte dem.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus