– Nord-Korea har skutt ut ny missil

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea har atter en gang skutt ut et prosjektil, trolig et kortdistansemissil, i sjøen utenfor landets østkyst, samme dag som det pågår et atomtoppmøte i USA, ifølge sørkoreanske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakke-til-luft-missilet ble skutt ut fra et kystområde øst i Nord-Korea og endte sin ferd i sjøen, heter det i en uttalelse fra Sør-Koreas militærledelse.

Det foreligger ingen ytterligere opplysninger om saken.

Nord-Korea har flere ganger den siste tiden skutt ut prosjektiler, og i forrige måned skjøt landet opp sin første mellomdistanserakett siden 2014. I februar skjøt landet opp en satellitt som omverdenen mistenker var en fordekt test av en langdistanserakett, og i januar gjennomførte Nord-Korea en atomprøvesprengning.

FN har tidligere vedtatt resolusjoner som forbyr Nord-Korea å utvikle raketteknologi, og i begynnelsen av mars skjerpet FNs sikkerhetsråd sanksjonene mot landet.

Oppskytingen fredag, hvis den bekreftes, vil være den siste i en rekke oppskytinger som Nord-Korea har utført i det som ses på som et svar på en pågående militærøvelse mellom USA og Sør-Korea. Nord-Korea ser på øvelsen som en øvelse på invasjon og truer til stadighet med å benytte kjernefysiske våpen mot Sør-Korea og USA.

Landet har også advart og sagt det vil teste ut kjernefysiske stridshoder og ballistiske missiler som kan frakte dem.