Bekymring for danske pass på avveie

I fjor forsvant 244 nye danske pass i posten, ifølge Berlingske. Nå skal regjeringen utrede om det er trygt å sende ut pass på denne måten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen ble nesten 44.000 danske pass meldt stjålet eller mistet. Selv om en tredel av dem kommer til rette igjen, er det mye som tyder på at de danske passene er en ettertraktet handelsvare. I likhet med norske pass, er de danske blant dem som gir adgang til flest land i verden.

– Det er alvorlig at det hvert år forsvinner et alarmerende stort antall danske pass. Jeg har derfor bedt min embetsfolk undersøke hvordan vi bekjemper problemet. Det innebærer også å vurdere om det er trygt nok å sende ut pass i posten, sier justisminister Søren Pind i en skriftlig uttalelse til avisen Berlingske.

Ifølge PostNord er det ingenting som tyder på at kriminelle har fått tak i noen av de 244 passene som forsvant i posten i fjor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus