Abdeslam lover å samarbeide med fransk politi

En mann blir pågrepet i samme politiaksjon som førte til Abdeslams pågripelse. Det er ikke bekreftet om mannen på bildet er Abdeslam. Foto: iTélé / Reuters / NTB scanpix
En mann blir pågrepet i samme politiaksjon som førte til Abdeslams pågripelse. Det er ikke bekreftet om mannen på bildet er Abdeslam. Foto: iTélé / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Salah Abdeslam, som er siktet for deltakelse i terrorangrepet i Paris, sier han vil samarbeide med franske myndigheter når han blir utlevert fra Belgia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier en av hans advokater, Cedric Moisse, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Frankrikes utleveringsbegjæring skal opp til vurdering i en belgisk domstol torsdag, men det er ikke sikkert at den blir godkjent med det første.

Det som i utgangspunktet var en rutinesak for domstolen, ble langt mer komplisert da også Brussel ble rammet av terror, skriver Le Soir.

Vil utleveres

Det er nemlig funnet en rekke forbindelser mellom Abdeslam og gjerningsmennene som angrep flyplassen og metroen i Brussel fire dager etter at 26-åringen ble pågrepet.

Etter angrepene nektet Abdeslam å samarbeide med belgisk politi. Samtidig gjorde han helomvending og sa han ville la seg utlevere til Frankrike.

Rettsmøtet skulle egentlig finne sted torsdag morgen, men ble ifølge avisen utsatt til ettermiddagen fordi påtalemyndigheten først ønsker å snakke med Abdeslam i høysikkerhetsfengselet i Brugge, der han sitter varetektsfengslet.

Pågrepet i Brussel

Abdeslam er trolig den eneste gjerningsmannen som overlevde terrorangrepene i Paris i november. Få timer etter angrepene ble han kjørt til Belgia. Fransk politi stoppet bilen ved grensen, men den fikk kjøre videre.

I mars fant belgisk politi 26-åringens fingeravtrykk i en leilighet i Forest i Brussel, og tre dager senere ble han pågrepet i bydelen Molenbeek.

Personvernpolicy