Meny

Frankrikes likestillingsminister får kritikk etter hijab-uttalelse

Barne-, familie- og likestillingsminister Laurence Rossignol er i hardt vær etter uttalelsen om muslimske kvinners bruk av hodeplagg. Bildet er fra et 8. mars-arrangement tidligere i år. Foto: Pool / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes likestillingsminister Laurence Rossignol får kritikk etter at hun sammenlignet kvinner som støtter muslimske kvinners bruk av hodeplagg med «negre som støttet slaveriet».

Rossignol kom med den kontroversielle uttalelsen da hun ble spurt om hva hun mener om at store motehus har kommet med egne kolleksjoner med hodeplagg myntet på muslimske kvinner.

Både aviskommentatorer og brukere på sosiale medier har gått hardt ut mot ministeren etter uttalelsen, og flere krever at hun må fratre sin posisjon.

En underskriftskampanje på internett som ber Frankrikes statsminister Manuel Valls til å straffe Rossignol for uttalelsen har fått over 18.000 underskrifter.

Ministeren forsøkte onsdag å forklare uttalelsene med at ordbruken var en referanse til den franske filosofen Charles Montesquieu og hans syn på slaveri.

Populært