Omkommet norsk klatrer hentet ned i USA

Frivillige redningsmenn og et redningshelikopter greide onsdag å hente ned den norske klatreren som omkom under uvær i fjellet Mount Rainier i Washington lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I følge myndighetene er det den norske klatreren Arvid Lahti (58) som ble hentet ned fra det 4.392 meter høye fjellet i den amerikanske delstaten Washington onsdag. Informasjonsrådgiver Patti Wold i Mount Rainier National Park sa til NRK onsdag kveld at Lahti er den eneste savnede personen i området.

De første forsøkene på å hente den døde ned fra fjellet var blitt hindret av dårlig vær, men et nytt forsøk onsdag kveld var vellykket. Den døde vil nå bli undersøkt for å formelt fastslå identiteten og dødsårsaken, opplyser Wold i en pressemelding.

Den erfarne norske klatreren var på tur med klatrepartneren, canadiske Monique Richard , lørdag da de ble overrasket av ekstrem vind og kraftig snøvær. Den døde klatreren ble funnet på det angitte stedet som nordmannens klatrepartner hadde forlatt ham etter uværet.

De to klatrerne forlot Paradise-området i rundt 1.600 meters høyde torsdag og tilbrakte den første natten i Camp Muir, en hytte i drøyt 3.100 meters høyde.

Lørdag skal de ha forsøkt å bestige det 4.392 høye Mount Rainier, men ble rammet av en kraftig storm.

Personvernpolicy