Sherlock Holmes-manuskript auksjoneres bort

Et håndskrevet utkast til en Sherlock Holmes-fortelling fra 1893 skal auksjoneres bort i New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er anslått at Arthur Conan Doyles manuskript til historien «Den greske tolken» vil bli gå under hammeren for rundt 400.000 dollar, eller drøyt 3 millioner norske kroner, opplyser auksjonshuset Bonhams.

Auksjonen inkluderer også novellen «The problem of Thor Bridge» fra 1922 og en håndskrevet side fra det som trolig er den mest berømte fortellingen om mesterdetektiven, krimromanen «Hunden fra Baskerville» fra 1901. Enkeltsider ble sendt ut til amerikanske bokhandlere som reklamemateriell. Verdien på siden som nå skal auksjoneres bort er anslått til 150.000 dollar, eller nærmere 1,2 millioner kroner.

Personvernpolicy