Meny

Samlingsregjering på plass i Libya

Fayez Seraj (t.h.) ankommer Tripoli. Foto: Hani Amara / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsministeren og seks andre medlemmer av den FN-støttede samlingsregjeringen for Libya ankom onsdag Tripoli. Samtidig stormet væpnede menn en TV-stasjon.

De sju regjeringsmedlemmene ankom en marinebase i den libyske hovedstaden med båt, til tross for forsøkene på å hindre dem i å ta over makten i det krigsherjede landet.

En selvutnevnt regjering som også holder til i Tripoli, har bedt den FN-støttede statsministeren Fayez Seraj om å forlate hovedstaden. Et flyforbud ble dessuten innført over hovedstaden i helgen, noe samlingsregjeringen mener ble gjort for å forhindre dem i å reise til Tripoli.

Les også:   Nytt forslag om samlingsregjering i Libya

– Det er mange utfordringer foran oss, blant annet å samle libyerne, sa Seraj da han ankom byen.

– Vi skal jobbe for en våpenhvile i Libya, for nasjonal samling og for at fordrevne skal få reise hjem. Og vi vil forsøke å konfrontere IS, fortsatte han.

Samme dag som ministrene meldte sin ankomst, kom det meldinger om at væpnede menn har stormet en TV-stasjon og stanset sendingene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus