1.361 migranter reddet i Middelhavet

<p>En migrant blir sjekket av italiensk politi etter å ha blitt fraktet til land av det norske skipet Siem Pilot tirsdag. Foto: Antonio Parrinello (Reuters / NTB scanpix)</p>
En migrant blir sjekket av italiensk politi etter å ha blitt fraktet til land av det norske skipet Siem Pilot tirsdag. Foto: Antonio Parrinello (Reuters / NTB scanpix)

Italias kystvakt og marine reddet 1.361 migranter fra båter og sør i Middelhavet onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

221 av dem ble fraktet i land av det norske skipet Siem Pilot, sier skipets styrkesjef Geir Hilmansen til TV 2. Han sier at bedre værforhold gjør at mannskapet venter at mange flere vil reise over Middelhavet fra Libya i tiden som kommer.

Les også: Nesten 1.500 båtflyktninger berget utenfor Libya

Til sammen har 3.680 flyktninger og migranter blitt reddet i Middelhavet de tre siste dagene. I tillegg pågikk det onsdag kveld en aksjon for å redde 350 mennesker som er sett om bord i en båt utenfor den sicilianske kysten.

Tallene tyder på at antallet mennesker som forsøker å krysse havet for å komme seg til Europa, kan bli enda høyere i år enn i fjor.

I løpet av årets tre første måneder tok 16.000 mennesker seg over Middelhavet fra Nord-Afrika til Italia. I samme periode i fjor var tallet 6.000.

Les også: 189 båtflyktninger reddet av norsk redningsskøyte

Personvernpolicy