Meny

Myanmars president tatt i ed

Htin Kyaw, her fotografert sammen med lederne for underhuset i den myanmarske nasjonalforsamlingen, ble onsdag tatt i ed som landets president. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Htin Kyaw er tatt i ed som Myanmars president. Han er en nær støttespiller til Aung San Suu Kyi og tilhører hennes parti, Nasjonalligaen for demokrati (NLD).

Fredsprisvinner og frihetskjemper Suu Kyi er selv avskåret fra presidentembetet, ettersom landets grunnlov forbyr personer som er eller har vært gift med utlendinger på bli statsoverhode.

Aung San Suu Kyi var gift med engelskmannen Michael Aris fram til hans død i 1999. Suu Kyi er utenriksminister i landets nye regjering.

Les også:  Htin Kyaw ny president i Myanmar

Htin Kyaw ble nominert av underhuset i den myanmarske nasjonalforsamlingen, som domineres av NLD. Overhuset nominerte hans partifelle Henry van Thio, mens militærets delegater i nasjonalforsamlingen nominerte general Myint Swe. De to sistnevnte er tatt i ed som visepresidenter.

Dette er første gang en demokratisk valgt president skal styre landet siden statskuppet i 1962. Det ble starten på over 50 år med militært styre i landet, som tidligere var kjent som Burma.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus