Meny

Sikkerhetssjef i USA: – Antimuslimsk valgretorikk skadelig

Muslimer ber under en demonstrasjon i desember mot Donald Trump og hans skarp uttalelser om muslimer. Arkivfoto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefen for USAs sikkerhetsetat Homeland Security sier den skarpe retorikken mot muslimer i valgkampen undergraver landets sikkerhetsinteresser.

Jeh Johnson kom med uttalelsen i et intervju med TV-kanalen MSNBC tirsdag da han ble bedt om å kommentere de republikanske kandidatene Donald Trump og Ted Cruz. Johnson sier at det å peke ut en bestemt gruppe er til hinder for myndighetenes innsats for å bygge opp de forbindelsens om kreves for å forhindre angrep.

– Opprørende kommentarer om å patruljere og sikre områder der det bor muslimer eller å hindre muslimer i komme inn i landet går imot våre innenlandske og nasjonale sikkerhetsinteresser, sier Johnson.

Amerikanske tjenestemenn sier i kjølvannet av angrepene i Brussel at det ikke er noen kjent, umiddelbar trussel mot USA. Men økt bekymring for sikkerheten har sendt bølger gjennom nominasjonsvalgkampen i forkant av valget i november. Mens Cruz har tatt til orde for patruljereing av områder der det bor muslimer, ønsker Trump et midlertidig innreiseforbud til USA for muslimer.

Retorikken har bidratt til å polarisere velgerne og har ført til kritikk, særlig fra demokratisk side. Den tredje republikanske kandidaten, John Kasich, bruker ordet «absurd» om motstandernes forslag og sier det er viktigere å konsentrere seg om etterretning og globalt samarbeid.

– I denne fasen må vi bygge broer til det amerikansk-muslimske miljøet, ikke gjøre dem til fiender og drive dem inn i skyggene, men oppfordre dem til å jobbe med oss, sier Johnson.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus