Amerikansk delstat ville lokke turister med bilder fra Island

Konserthuset Harpa på Island, ikke Rhode Island. Arkivfoto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Konserthuset Harpa på Island, ikke Rhode Island. Arkivfoto: Marianne Løvland / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skarpe observatører oppdaget at noen av bildene i Rhode Islands nyeste turistreklamefilm var fra en helt annen øy: Island.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens en skater ruller over skjermen utenfor en glasskledd bygning, ber fortellerstemmen seeren tenke seg «et sted som kjennes som hjemme, men med så mye unikt at du aldri kjeder deg».

Problemet ar bare at det stedet slett ikke er Rhode Island, USAs minste delstat, på kysten mellom New York og Boston. Flere brukere kan fortelle at bildene viser konsertsalen Harpa i Reykjavik.

– Det var ganske vanskelig å ta feil av, så jeg gravde litt i dette og la det ut på Facebook, sier designer Greg Nemes, som kjente igjen bygningen etter et besøk på Island i oktober.

Handelskammeret i Rhode Island påsto først at alle bildene i videoen var fra delstaten, men måtte tirsdag krype til korset.

– Det lokale firmaet som laget filmen fikk klar instruks om kun å bruke bilder fra Rhode Island, men det ble gjort en feil. Så fort den ble oppdaget, ble videoen fjernet, skriver talskvinne Kayla Rosen i en epost.

Videoen kostet 22.000 dollar å produsere, men verken delstaten eller handelskammeret skal betale så mye som en cent når videoen blir oppdatert, formentlig uten referanser til sagaøya i Atlanterhavet, halvveis til Europa.