Brussel-ordfører beklager løslatelse

Belgisk politi leter fortsatt etter mannen i hatt etter angrepet på flyplassen i Brussel forrige uke. En siktet mann ble mandag løslatt. Foto: Reuters / NTB scanpix
Belgisk politi leter fortsatt etter mannen i hatt etter angrepet på flyplassen i Brussel forrige uke. En siktet mann ble mandag løslatt. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mandagens løslatelse av mannen som er siktet for Brussel-terroren, er beklagelig, mener byens ordfører Yvan Mayeur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som påtalemyndigheten kaller Fayçal C., ble pågrepet og siktet for «terrordrap» etter angrepet i Brussel forrige uke. Men mandag ble han løslatt av en dommer på grunn av manglende bevis.

Mannens advokat, Olivier Martins, sier til kringkastingen RTBF at han har oppgitt et alibi for tidsrommet for terroren.

Selv om han ikke er den ettersøkte tredjemannen fra angrepet på flyplassen i Brussel, frykter Mayeur ifølge avisen Le Soir at han skal bedrive rekruttering.

– Det går en grense mellom en som agiterer og en som rekrutterer i de radikale miljøene, og dommeren har sannsynligvis ment at dette var innenfor grensen, sier han til radiokanalen France Inter.

Mayeur anklaget mannen i fjor for å prøve å rekruttere jihadister blant migranter og flyktninger på et mottakssenter i Brussel.

Les også:

Brussel-mistenkte brukte tom boligblokk til bombeproduksjon

Dødstall etter Brussel-angrepene oppjustert

Personvernpolicy