Meny

Obama gikk i rette med mediene

Mediene fikk sitt pass påskrevet da Barack Obama talte ved en prisseremoni for journalister mandag. Foto: Yuri Gripas / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obama mener mediene må ta noe av skylden for tonen i den amerikanske valgkampen.

Presidenten talte ved utdelingen av en journalistpris da han sa at han mener den politiske journalistikken er under press fra krympende budsjetter i mediehusenes og jakten på «likes» og «retweeting» i sosiale medier.

Les også:   – La kona mi være i fred, din snikende feiging!

Han ba også mediene stille tøffere spørsmål til kandidatene som kjemper om nominasjonen før presidentvalget. Uten å nevne Donald Trump ved navn, ba Obama mediene være mindre opptatt av seer- og lesertall og heller konsentrere seg om å gå etter kandidater som er villige til «lyve rett ut» og valgkamper som er «frikoblet fra logikk».

– En godt utført jobb handler om mer enn å gi noen en mikrofon, sa Obama og viste til TV-selskapenes dekning av Trumps valgkamp og lange intervjuer med den kontroversielle eiendomsmagnaten. Obama mener velgerne er bedre tjent med medier som «undersøker og stiller spørsmål for å grave dypere og kreve mer».

– Det vi ser nå, undergraver demokratiet og samfunnet, sa presidenten.

Les også:   Donald Trump snakkar som ein 12-åring

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus