Meny

Rakettangrep mot Afghanistans parlament

Oversiktsbilde over den afghanske parlamentsbygningen i Kabul. Foto: Omar Sobhani / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere raketter ble skutt mot parlamentsbygningen i Afghanistans hovedstad Kabul mandag. Ingen personer ble skadd, ifølge en sikkerhetstjenestemann.

Hendelsen skjedde like før landets høyeste etterretningsoffiser og den fungerende innenriksministeren skulle tale til forsamlingen.

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet, og talsmann Zabihullah Mujahid hevder i en epost at angrepet forårsaket «store tap».

En sikkerhetstjenestemann sier imidlertid at ingen ble skadd og at møtet i parlamentet fortsatte som normalt, melder DPA. Også Reuters får opplyst at ingen ble skadd.

– Tre raketter landet nær bygningen, mens en traff parlamentsbygningen, sier talsmann for innenriksdepartementet, Najib Danish, ifølge DPA, som melder at en vegg ble ødelagt i angrepet.

En sikkerhetstjenestemann sier til Reuters at det dreier seg om tre langdistanseraketter, som ble avfyrt fra en fjelltopp flere hundre meter unna parlamentsbygningen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus