Meny

Mann med koblinger til Brussel-terror pågrepet i Italia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italiensk politi har pågrepet en algerisk mann som var etterlyst i forbindelse med etterforskningen av terrorangrepet i Brussel.

Ifølge Reuters er mannen mistenkt for å ha produsert falske dokumenter til islamister knyttet til terrorangrepene i Brussel tirsdag, hvor 31 mennesker ble drept og 340 ble såret.

Mannen blir av flere medier navngitt som Djamal Eddine Ouali (40). Han ble pågrepet i byen Bellizzi sør i Italia, etter det som skal ha vært en arrestordre fra Belgiske myndigheter.

Navnet hans skal ha dukket opp på dokumenter som ble funnet i en razzia mot en leilighet i nærheten av Brussel i oktober i fjor. På noen av dokumentene skal det ha vært bilder av noen av angriperne under fjorårets terrorangrep i Paris og denne ukens angrep i Brussel.

Det er blitt gjennomført et stort antall aksjoner og pågripelser etter Brussel-angrepene. Belgisk politi pågrep før helgen til sammen ni personer i Belgia og to i Tyskland. De to som var pågrepet i Tyskland ble løslatt igjen lørdag.

Lørdag siktet belgisk påtalemyndighet tre menn for terror i kjølvannet av angrepene. Blant dem er Fayçal Cheffou, som de mener er den tredje bombemannen på Brussel lufthavn.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus