Meny

10.000 kaniner skutt under påskejakt i New Zealand

Illustrasjonsfoto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eggjakt på påskeharens godsaker er en populær påsketradisjon, men i New Zealand er kaninene i skuddlinjen. Årets påskejakt krevde 10.000 kaninliv.

Den årlige tradisjonen finner sted i distriktet Central Otago på Sørøya, der mange regner kaninene som skadedyr.

Over 300 jegere fordelt på 27 lag deltok i årets påskejakt, som startet langfredag og varte i 24 timer. Byttet endte på 10.000 dyr, opplyser arrangøren Eugene Ferreira til Reuters påskeaften.

Han er president i Alexandra Lions Club og kan fortelle at tradisjonen startet for 25 år siden da kaninene, som er en fremmed art her, ble immun overfor gift.

– Det er en stor og morsom begivenhet. Jegerne er ute og våkne hele natta, forteller han.

Les også: Slik feires påske over verden

Han framholder at kaninene er et kjempestort problem for bønder fordi de forårsaker erosjon og spiser opp avlinger, spesielt gulrøtter og blomkål.

Hans Kriek i dyrerettighetsorganisasjonen SAFE mener at i den grad kaninjakt er nødvendig, bør den utføres av profesjonelle jegere.

– Det er inhumant. Det er bare en gjeng amatører som er ute etter spenning, sier han om kaninjakten.

Brorparten av ofrene for årets jakt skal brukes som gjødsel, ettersom deltakernes interesse er dalende for kanin på middagsfatet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus