Meny

Clinton mot Sanders i tre delstater i vest

Bernie Sanders talte til tusenvis av tilhengere på Safeco stadion i Seattle i delstaten Washington fredag. Foto: David Ryder / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Det er lite trolig at Hillary Clinton slår knockout på Bernie Sanders når delstatene Alaska, Hawaii og Washington holder nominasjonsmøter lørdag.

Demokratenes tre nominasjonsmøter i vest gir Sanders en mulighet til minke noe av det enorme forspranget Clinton har i nominasjonskampen.

Clinton leder overlegent med 1.711 delegater, mot Sanders' 952, ifølge CNNs opptelling. For å sikre nominasjonen som partiets presidentkandidat, trengs 2.383 delegater før landsmøtet.

Men Sanders nekter å kaste inn håndkleet og framholder stadig at hans grasrotbevegelse skal stå løpet ut helt fram til Demokratenes landsmøte i Philadelphia i juli.

Les også: Trump og Clinton øker forspranget

Clinton ser allerede fram mot november, og har de siste ukene dreid innsatsen mot å kritisere kandidatene på republikansk side, og da i første rekke favoritten Donald Trump.

Les også: Clinton vinner i North Carolina

Det første nominasjonsmøtet starter i Washington klokka 18 norsk tid. Her kjemper kandidatene om 101 delegater. I stillehavsstaten Hawaii står 25 delegater på spill, mens tynt befolkede Alaska har 16.

Det finnes få troverdige meningsmålinger i forkant av oppgjøret, men i Washington kan Sanders i alle fall oppmuntres av tidligere resultater. President Barack Obama tok en knusende seier over Clinton i nominasjonskampen i delstaten i 2008.

Les også: Trump og Clinton satser på superseier

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus