Meny

Belgia: Drap på sikkerhetsvakt ved atomsenter ikke terrorrelatert

Kjernekraftverket i Tihange, ett av to store atomanlegg i Belgia. Foto: Vincent Kessler / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet på en sikkerhetsvakt som jobbet ved et atomforskningssenter i Belgia, har ingenting å gjøre med terrortrusselen, fastslår påtalemyndigheten lørdag.

Påtalemyndigheten i Charleroi avviser at det finnes noen forbindelse mellom drapet på Didier Prospero, som ble skutt i sitt hjem torsdag, og noe planlagt terrorangrep, melder nyhetsbyrået Belga.

Påtalemyndighetens kontor dementerer dessuten medierapporter om at Prosperos adgangskort var forsvunnet og fastslår at drapet er en kriminalsak.

Prospero jobbet for sikkerhetsselskapet G4S, og det var barna hans som fant ham død på badet da de kom hjem fra skolen. Han var skutt med tre kuler, og familiens hund var også drept. Mannen hadde ansvar for sikkerheten ved et atomforskningssenter i Fleurus.

Flere medier meldte tidligere at drapsofferet jobbet på et kjernekraftverk.

På tampen av fjoråret fant belgiske etterforskere en flere timer lang overvåkingsvideo som sporet bevegelsene til sjefen for Belgias atomforskningsprogram. Videoen skal ha blitt avdekket under ransakingen av en leilighet under etterforskningen i kjølvannet av Paris-terroren i november.

Fredag bekreftet belgiske myndigheter at flere ansatte er nektet adgang til kraftverk de siste dagene. De understreket imidlertid at tiltaket ikke nødvendigvis knyttes til terrortrusselen.

Les også:

– Aten-politiet avslørte terrorplaner mot Brussel

Mariah Carey avlyser konsert i Brussel

Bak unge angripere står effektive ververe

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus